Ames testを用いるチーズの抗変異原性について : 日常食品の変異原性に関する研究(VI)

URI http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/h-bunkyo/metadata/569
File
Title
Ames testを用いるチーズの抗変異原性について : 日常食品の変異原性に関する研究(VI)
Title Alternative
Desmutagenicity of Cheese against the Trp-p1-induced Mutagenicity to Histidine-dependent Strain of Salmonella Typhimurium TA-98 : Studies of the mutagenicity of Daily Foods(VI)
Author
氏名 三好 康之
ヨミ ミヨシ ヤスタカ
別名 Miyoshi Yasutaka
氏名 原田 知美
ヨミ ハラダ トモミ
別名 Harada Tomomi
Subject
desmutagenicity
Ames test
Trp-p1
cheese
NDC
640
Abstract

Desmutagenicity of various types of cheese against the Trp-p1-induced mutagenicity to histidine-dependent strain of Salmonella Typhimurium TA98 was studied.All kinds of cheese showed high desmutagenicity. The desmutagenicity percentage of the Camembert cheese processed by us reached a maximum of 78%.

Journal Title
広島文教女子大学紀要
Volume
34
Spage
109
Epage
115
Published Date
1999-12-25
Publisher
広島文教女子大学 : 広島文教女子大学短期大学部
ISSN
0919181X
NCID
AN10402507
Language
NIIType
Departmental Bulletin Paper
Text Version
Sort Key
08
Old URI
Set
h-bunkyo