鯨肉について (第1報) : 鮮度とにおい

URI http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/hbg/metadata/11221
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タイトル
鯨肉について (第1報) : 鮮度とにおい
別タイトル
ON WHALE MEAT (PART 1) : FRESHNESS AND SMELL
著者
氏名 大上戸 郁恵
ヨミ ダイジョウゴ イクエ
別名 Daijogo Ikue
内容記述

In order to popularize the use of whale meat, a kind of cheap and nourishing food, we have studied the relation between the smell of the meat and the content of volatile basic nitrogen in the meat. From the standpoint of food sanitation, we have clarified how much longer the whale meat can be preserved in a refrigerator than in a room of normal temperature. It has been found that before the whale meat loses its freshness in a view of food sanitation, it begins to em a bad smell of ammonia, which becomes much stronger as the freshness deteriorates.

掲載雑誌名
広島文化女子短期大学紀要
1
開始ページ
71
終了ページ
74
出版年月日
1966-12-20
出版者
広島文化女子短期大学
ISSN
09137068
NCID
AN00213869
本文言語
日本語
資料タイプ
紀要論文
著者版フラグ
出版社版
旧URI
区分
hbg