大豆タンパク粒の熱変性に関する組織学的検討 (第1報)

URI http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/hbg/metadata/11251
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タイトル
大豆タンパク粒の熱変性に関する組織学的検討 (第1報)
別タイトル
Food-histological Studies on the thermal Degeneration of Proteins in the Soy Bean. I.
著者
氏名 坂井 正治
ヨミ サカイ マサハル
別名 Sakai Masaharu
氏名 樋口 康子
ヨミ ヒグチ ヤスコ
別名 Yasuko Higuchi
内容記述

The thermal degeneration of the protein bodies in the soybean boiled at 121° to 123℃ under pressure (1.18-1.32 kg/c㎡) was investigated histologically. The degenerated protein bodies in the soybean were observed to be contracted and hardened with boiling time. From the results t hat came into existence, when the degenerated Protein bodies were treated with pancreatin aqueous solution (3%), it might be concluded that the above protein bodies withstand an attack of that solution. This behavior was observed for the soybean boiled for over 40 minutes.

掲載雑誌名
広島文化女子短期大学紀要
5
開始ページ
51
終了ページ
57
出版年月日
1972-07
出版者
広島文化女子短期大学
ISSN
09137068
NCID
AN00213869
本文言語
日本語
資料タイプ
紀要論文
著者版フラグ
出版社版
旧URI
区分
hbg