スーパーマーケットで購入した精肉の細菌学的検査

URI http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/hbg/metadata/11343
ファイル
タイトル
スーパーマーケットで購入した精肉の細菌学的検査
別タイトル
Bacteriological Test for Meat Sold at Supermarket
著者
氏名 三川 明美
ヨミ ミカワ アケミ
別名 Mikawa Akemi
内容記述

In this study, chicken, pork and beef meat that were sold at supermarkets in Hiroshima-city in 1987 were tested bacteriologically. As the sesult of the test, the count of living bacteria per gram in chicken was from 6.0×10^4 to 3,100×10^5 , pork from 5.0×10^4 to 140×10^5, and beef from 3.4×10^4 to 18×10^5, hence chicken comes first, and pork second, and beef third in number. Furthermore, salmonella sp were found only in one sample among the 16 chicken-samples used in this test, hence the positive rate in the test was 6.3%.

掲載雑誌名
広島文化女子短期大学紀要
21
開始ページ
23
終了ページ
25
出版年月日
1988-07-10
出版者
広島文化女子短期大学
ISSN
09137068
NCID
AN00213869
本文言語
日本語
資料タイプ
紀要論文
著者版フラグ
出版社版
旧URI
区分
hbg