煮ひじきの食文化的考察 : カルシウムと鉄
URI | http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/hbg/metadata/11415 | ||||||||||||||||||
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ファイル |
30-8.pdf
( 880.0 KB )
公開日
:2013-02-08
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タイトル |
煮ひじきの食文化的考察 : カルシウムと鉄
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別タイトル |
Food Scientific Studies of Hizikia fusiforme (HARVEY) OKAMURA : Calcium and Iron
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著者 |
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キーワード |
ヒジキ
hiziki (Hizikia fusiforme)
食習慣
dietary habits
カルシウム
鉄
iron
食文化
food culture
生活史
life history
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内容記述 |
The brown alga Hizikia fusiforme (HARVEY) OKAMURA (Phaeophyceae) growing profusely in the Seto Inland Sea of Japan and has been widely used as foods for a long time from the ancient time particularly in Japan. The present paper deals with the reliable methods for the potential utilization of the Hizikia. Calcium, iron and sterols constituents of the Hizikia were characteristically present in appreciable amounts. Therefore, the Hizikia as the nutritious substances is discussed. |
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掲載雑誌名 |
広島文化女子短期大学紀要
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巻 |
30
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開始ページ |
55
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終了ページ |
60
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出版年月日 |
1997-09-30
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出版者 |
広島文化女子短期大学
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ISSN |
09137068
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NCID |
AN00213869
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本文言語 |
日本語
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資料タイプ |
紀要論文
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著者版フラグ |
出版社版
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旧URI | |||||||||||||||||||
区分 |
hbg
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