音戸ちりめんを使ったメニューの開発と地域連携への試み

URI http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/hbg/metadata/12123
ファイル
タイトル
音戸ちりめんを使ったメニューの開発と地域連携への試み
別タイトル
Development of New Menus Using “Ondochirimen” and Regional Partnership
著者
氏名 前田 ひろみ
ヨミ マエダ ヒロミ
別名
氏名 梶山  曜子
ヨミ カジヤマ ヨウコ
別名
キーワード
音戸ちりめん = Ondochirimen
かたくちいわし = Engraulis japonicus
しらす = Whitebait
メニュー開発 = Menu development
地域連携 = Regional Partnershi
抄録

We received a “Kure regional activation Research Grant” in 2014, and researched on the theme of “Development of New Menus Using “Ondochirimen” for Young People”. As a result, we had proposed a food menu using the “Ondochirimen” from young people’s point of view.
This year, we investigated “the awareness of Ondo chirimen”, “the taste conscious of Ondochirimen”, and “the frequency of eating Ondochirimen”, etc. And we developed some menus that matched in the modern eating habits and
food preferences for each generation.
Developed menus were utilized in the campaign activities in “Kure Ondo festa”. We could spread the charm of“Ondochirimen” to a wide range of ages. At the same time, we could lead to increased consumption of“Ondochirimen”. In addition, we could try to activation of the region, through activities to propose a menu to Kure local store.

掲載雑誌名
広島文化学園短期大学紀要
49
開始ページ
1
終了ページ
9
出版年月日
2016-12-28
出版者
広島文化学園短期大学
ISSN
18846769
NCID
AA12454339
本文言語
日本語
資料タイプ
紀要論文
著者版フラグ
出版社版
区分
hbg