動作分析方法を取り入れた給食調理の二次汚染予防に関する検討
URI | http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/hju/metadata/10206 | ||||||||||||||||||||||||||||||
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論集58 「動作分析手法を取り入れた給食調理の~」村上和保・他4名.PDF
( 5.0 MB )
公開日
:2012-03-23
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タイトル |
動作分析方法を取り入れた給食調理の二次汚染予防に関する検討
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別タイトル |
Prevention of secondary contamination in cooking steps of school lunch using the behavioral analysis
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著者 |
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キーワード |
給食
二次汚染予防
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NDC |
374.94
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抄録 |
Secondary contamination is said to cause more than a half of food poisoning cases a big problem in food hygiene management. Basic prevention of secondary contamination requires measures to be decided after closely examining each cooking step involving humans and finding out where secondary contamination occurs or how secondary contamination could readily occurs. Hence, we incorporated viewpoints of industrial production. We used the modified analysis to perform a behavioral contamination analysis of cooking steps and actions in school lunch preparation in order to find where secondary contamination is apt to occur. In addition, we examined the whole cooking procedure involving food materials, hands and fingers, and machinery and equipments. |
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掲載雑誌名 |
広島女学院大学論集
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巻 |
58
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開始ページ |
185
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終了ページ |
201
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出版年月日 |
2008-12-20
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出版者 |
広島女学院大学
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ISSN |
0374-8057
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本文言語 |
日本語
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資料タイプ |
紀要論文
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著者版フラグ | |||||||||||||||||||||||||||||||
旧URI | |||||||||||||||||||||||||||||||
区分 |
hju
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