Ricardo's Theory of Value

URI http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/hue/metadata/1914
ファイル
タイトル
Ricardo's Theory of Value
著者
氏名 Yoshizawa Masayasu
ヨミ ヨシザワ マサヤス
別名 吉澤 昌恭
目次

Introduction 1. The Value of a Cornrnodity 1.1. Scarcity and the Quantity of Labour 1.2. Difference in the Quality of Labour 1.3. Capital and Profit 2. Difference in the Production Periods 2.1. Rice Cakes,R ice,and Rice Wine 2.2. Effect of a Change in Profit Rate 2.2.1. Effect on the Relative Values of Cornrnodities 2.2.2. Three Measures of Value 2.3. Ricardo's Procedure in his Unfinished Article Absolute Value and Exchangeable Value 3. Difference in the Ratios between Circulating and Fixed Capital 3.1. Corn,Cloth,and Cotton Goods 3.2. Effect of a Change in Profit Rate 3.2.1. Effect on the Relative Values of Cornrnodities 3.2.2. Effect on the Total Value of Cornrnodities 3.3. Ricardo's Procedure in on the Principles of Political Economy and Taxation 4. Shift of the Center 

掲載雑誌名
広島経済大学経済研究論集
16
2
開始ページ
37
終了ページ
54
出版年月日
1993-09
出版者
広島経済大学経済学会
ISSN
0387-1436
NCID
AN00212083
本文言語
英語
資料タイプ
紀要論文
著者版フラグ
出版社版
旧URI
区分
hue