卵を含む食事中の脂肪量およびステロール量

URI http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/pu-hiroshima/metadata/8405
ファイル
タイトル
卵を含む食事中の脂肪量およびステロール量
別タイトル
Content of Fatty acid and cholesterol in the home cooked meals with egg
著者
氏名 杉山 寿美
ヨミ スギヤマ スミ
別名 Sugiyama Sumi
氏名 郷田 泰子
ヨミ ゴウダ ヤスコ
別名 Gouda Yasuko
氏名 小田 エリサ
ヨミ オダ エリサ
別名 Oda Erisa
抄録

We report the fatty acids content,fatty acid composition and sterol content in the home cooked meals with egg. The mean of fatty acids content of the meals was 14.1±9.1g. The meal including seafood and egg was not observed. Thus the mean of n-6

n-3 ratio was higher,13.5±10.4. The cholesterol content was 193.2±111.8mg,and campesterol, β-sitosterol content was 9.2±11.1mg,14.9±13.0mg,respectively. The measured amounts of fatty acids and cholesterol in the meals with egg were almost equal to the calculated amounts from the Food composition table. It was considered that the eluted lipid from food was adsorbed to egg.

掲載雑誌名
県立広島大学人間文化学部紀要
5
開始ページ
5
終了ページ
15
出版年月日
2010-02
出版者
県立広島大学
ISSN
1346-7816
NCID
AA12116573
本文言語
日本語
資料タイプ
紀要論文
著者版フラグ
出版社版
ソートキー
03
旧URI
区分
pu-hiroshima