小麦粉懸濁液の糊化過程におけるリン脂質の動態に対する硝酸銀の影響

URI http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/pu-hiroshima/metadata/9948
File
Title
小麦粉懸濁液の糊化過程におけるリン脂質の動態に対する硝酸銀の影響
Title Alternative
Influence of Silver Nitrate on Distribution of Phospholipid during Pasting Process of Wheat Flour Suspension
Author
氏名 上田 愛子
ヨミ ウエダ アイコ
別名 Ueda Aiko
氏名 大濱 恵
ヨミ オオハマ メグミ
別名 Ohama Megumi
氏名 松田 悠衣
ヨミ マツダ ユイ
別名 Matsuda Yui
氏名 石永 正隆
ヨミ イシナガ マサタカ
別名 Ishinaga Masataka
Abstract

The silver nitrate was added to examine the influence of the a-amylase on distribution of phospholipid during pasting process of wheat flour suspension. The peak viscosity rose as a result of measuring the viscosity by using the Rapid Visco Analyzer. However, the α-amylase did not influence the phospholipid in the pasting process, especially the distribution of LPC.

Journal Title
県立広島大学人間文化学部紀要
Volume
6
Spage
79
Epage
86
Published Date
2011-02
Publisher
県立広島大学
ISSN
1346-7816
NCID
AA12116573
Language
jpn
NIIType
Departmental Bulletin Paper
Text Version
出版社版
Sort Key
09
Old URI
Set
pu-hiroshima