ぺースト食の均質性に関する検討
URI | http://harp.lib.hiroshima-u.ac.jp/pu-hiroshima/metadata/10503 | ||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ファイル |
ninbunki07037.pdf
( 623.0 KB )
公開日
:2012-10-15
|
||||||||||||||||||
タイトル |
ぺースト食の均質性に関する検討
|
||||||||||||||||||
別タイトル |
Study of the homogeneity of paste for dysphagia persons
|
||||||||||||||||||
著者 |
|
||||||||||||||||||
キーワード |
燕下食
ベースト食
粒量
|
||||||||||||||||||
内容記述 |
Pastes, which are the modified diet for dysphagic individuals, possess a definite grain content that may lend it an inhomogeneous character. This grain content of paste is difficult to determine. In our study, we investigated the grain content of inhomogeneous paste by sensory evaluation. Paste with a grain content of <1.0% was considered homogeneous, while that with a grain content of> 10.0% was considered inhomogeneous and needed to be masticated. Additionally, we developed a reliable method to determine the grain content of paste. |
||||||||||||||||||
掲載雑誌名 |
県立広島大学人間文化学部紀要
|
||||||||||||||||||
巻 |
7
|
||||||||||||||||||
開始ページ |
37
|
||||||||||||||||||
終了ページ |
42
|
||||||||||||||||||
出版年月日 |
2012-02
|
||||||||||||||||||
出版者 |
県立広島大学
|
||||||||||||||||||
ISSN |
2186-5590
|
||||||||||||||||||
NCID |
AA12116573
|
||||||||||||||||||
本文言語 |
日本語
|
||||||||||||||||||
資料タイプ |
紀要論文
|
||||||||||||||||||
著者版フラグ |
出版社版
|
||||||||||||||||||
ソートキー |
004
|
||||||||||||||||||
旧URI | |||||||||||||||||||
区分 |
pu-hiroshima
|